2013-11-03

Valtioterroristi saartoon!



Valtioterroristi saartoon!

Maanantaina 31.5.2009 aamuyöllä kello 4:30 Israelin kommandojoukot hyökkäsivät Gazaan pyrkivän avustuslaivueen kimppuun.  Useita ihmisoikeusaktivisteja kuoli ja kymmeniä haavoittui.  Kaikki kuolleet olivat turkkilaisia.  Laivue oli kansainvälisillä vesillä 65 kilometrin päässä Gazan rannikosta.  Johtoalus Mavi Marmara vallattiin, helikoptereista ryntäsi sotilaita, jotka alkoivat heti ammuskella ympäriinsä.

Kansainvälisen merioikeuden mukaan Turkin lipun alla purjehtiva alus on Turkin maaperää.  Matkustajilla on laillinen oikeus puolustautua alukselleen tunkeutuneita kaappareita vastaan.  Roistovaltio Israelin teko oli törkeä merilain rikkomus, piratismi, valtioterrori- ja sotateko Turkkia vastaan.  Lain mukaan aluksia ei olisi saanut edes lähestyä, saati
hyökätä niiden kimppuun ja kaapata niitä sekä viedä aktivistit Ashdodin satamakaupunkiin vankisäilöön ja laivue Ashdodin satamaan.

Saattueessa oli yli 700 ihmisoikeusaktivista ja muun muassa 12 kansanedustajaa viidestä maasta, mutta ei Suomesta.  Kuuden laivan saattueessa oli runsaasti humanitaarista apua palestiinalaisille kuten elintarvikkeita, rakennustarpeita, pyörätuoleja, lääkkeitä, paperia, värikyniä lapsille ja muuta.

Gaza on edelleen Israelin laittomasti määräämässä kauppasaarrossa ja piiritettynä.  Eristyksissä elää yli 1,4 miljoonaa palestiinalaista.  Suurin osa gazalaisista elää alle eurolla päivässä.  Vauvoista 65 prosentilla on anemia.  Saarto on osa Israelin psykologista sodankäyntiä, jonka tavoitteena on saada palestiinalaisalueet Israelin valtaan.

Tel Aviv läntisine tukijoineen aloitti Gazan alueen tietoisen kurjistamisen sen jälkeen, kun Hamas-järjestö voitti selvällä enemmistöllä Palestiinan lailliset parlamenttivaalit vuonna 2006.  Euroopan unioni ja Yhdysvallat pakottivat erilaisin kiristystoimin Hamasin rajaamaan hallintonsa Gazan kaistaleelle.  Terroristivaltio Israel puolustelee Gazan saartoa "terrorismin torjuntana" ja pyrkii Yhdysvaltojen ja EU:n tapaan esittämään Hamasin terroristijärjestönä.

Afrikan unioni totesi 31.5 sionistien verisen hyökkäykseen Gazaan humanitaarista apua kuljettanutta laivasaattuetta vastaan loukkaavan törkeästi kansainvälistä lakia.  Juutalainen rauhanjärjestö Jewish Voice for Peace tuomitsi Israelin hyökkäyksen ja murhaamisen: Israelilla on verta käsissään.  Venäjä, Kuuba ja Korean demokraattinen kansantasavalta tuomitsivat Israelin.  Kiina pyysi YK:n turvallisuusneuvostoa vastaamaan Israelin iskuun, joka kohdistui avustussaattueeseen.  Vietnam peruutti Israelin presidentin vierailun.

Arabikansojen ystävyysseura ja Hands Off Venezuela - Finland tuomitsivat Israelin raa'an hyökkäyksen.  Mielenosoitukseen Helsingissä tiistaina 1.6 osallistui lähes tuhat ihmistä.  Meidän ei tarvitse hyväksyä vääryyden, lasten, naisten ja vanhuksien näännyttämisen, jatkamista.  Avustustoimet Gazaan on sallittava ilman murhatuksi tulemisen pelkoa.

Presidentti Barack Obaman hallinto on kieltäytynyt tuomitsemasta Israelin sotilaallista hyökkäystä humanitaarista apua Gazaan kuljettanutta laivasaattuetta vastaan.  Syyllisiä tapahtumaan ovatkin Obaman hallituksen mukaan humanitaarisen tarvikkeiston kuljetuksen järjestäneet tahot.  Nyt olisi ollut USAn Israelin politiikan käännekohdan aika.  Presidentin ja kongressin olisi pitänyt tuomita jyrkästi Israelin hyökkäys, lopettaa Israelin apu ja painostaa Israel lopettamaan Gazan piiritys.

YK:n turvallisuusneuvosto on vaatinut riippumattomien, kansainvälisten tutkimusten suorittamista Välimeren välikohtauksesta.  Myöskään tämän kysymyksen suhteen ei ole yksimielisyyttä.  Tehdessään valinnan kahden liittolaisensa, Israelin ja Turkin välillä, Washington asettui Israelin puolelle.  Turvallisuusneuvosto tuomitsi hyökkäyksen, mutta Israelin tuomitseva päätöslauselma kaatui odotetusti Yhdysvaltoihin, joka tavan mukaan käytti veto-oikeuttaan kuten aina Israelin terroristisia toimia oikeuttaessaan.  Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden ilmoitti täysin luottavansa siihen, että Israel tutkii välikohtauksen.

Genevessä oli 2.6 YK:n ihmioikeusneuvoston kokous, jossa tehtiin päätös kansainvälisen valtuuskunnan muodostamisesta tutkimaan ihmisoikeusrikkomuksia Israelin hyökkäyksen aikana laivasaattuetta vastaan. Samalla vaaditaan myös Gazan alueen saarron purkamista.  YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaati purkamaan pikaisesti Gazan alueen saarron.

Viron parlamentin 13 kansanedustajaa lähetti 4.6 kirjeen Israelin parlamentin puhemiehelle.  Kirjeessä he tukevat Israelin oikeutta iskeä Gaza-avustajien laivasaattueeseen.  He korostavat, että kuolonuhreja vaatineesta tapahtumasta ovat vastuussa avustusjärjestöt (!).

Israelin armeija kaappasi 5.6 Ashdodiin avustusaluksen Rachel Corrie, koska se ei armeijan kehotuksista huolimatta suostunut muuttamaan kurssiaan.  Israelin sotilaat ovat ampuivat 7.6 ainakin neljä palestiinalaista sukeltajaa merellä Gazan edustalla "terroristeina".  Kaksi sukeltajaa on kateissa.  Palestiinalaisten silminnäkijöiden mukaan Israelin hyökkäykseen osallistui sota-aluksia ja helikoptereita.

Benjamin Netanjahu ja Avital Leibowitz valehtelevat ja esittävät vanhoja "perustelujaan".  Israelin armeija esitti sepitteen radiokeskustelusta Mavi Marmaran kanssa.  Laivasta löytyi israelilaisten tekemä avustustyöaktivistien tappolista.  Israel ehkä kosti Turkin, Iranin ja Brasilian sopimuksen uraanin rikastuksesta, sillä nyt Israelin on vaikea perustella aikomustaan hyökätä Iraniin.

Kansainvälisessä mediassa Israel on saanut nimitykset mielenvikainen valtio ja hullu koira.  Miten roistovaltio saadaan kuriin ja järjestykseen?  Kuinka valtioterroristin äärioikeistolainen sionistinen johto painostetaan lopettamaan fasistinen toimintansa holokaustin verukkeella? 

YK: n täytyy saada Israel lopettamaan heti Gazan saarto sekä julistaa Israel saartoon ja boikottiin.  Kaikki suhteet, kauppasopimukset ja muut, Israeliin on katkaistava.  Euroopan unionin ja Suomen on tässä tuettava YK:n toimia.  Israel on painostettava lopettamaan väkivalta, luopumaan ydinaseistuksesta ja purkamaan palestiinalaisten alueiden miehitys.  Suomen ja Israelin välinen asekauppa on lopetettava.  Israelin sotarikolliset on vietävä kansainväliseen oikeuteen.  USA:n on lakattava tukemasta Israelia.  Kaksinaamaisena USA vaatii pakotteita Pohjois-Korealle ja Iranille.

Hannu Kautto

2009-06-09